Vakgebied:

Schrijven en Media.

Opleiding:

Media en Cultuur Ba & Ma aan de UvA. Jaaropleiding Camerajournalistiek Open Studio Amsterdam.

Hoe vul ik een invaldag in vanuit mijn expertise:

Mijn dagprogramma’s bouw ik op rondom thema’s. Ik gebruik verschillende werkvormen zoals lezen, schrijven, filosoferen, tekenen, knutselen, kijken en luisteren ed. om het thema op verschillende manieren te benaderen en in context te plaatsen. Mijn lessen bevatten altijd een combinatie van kunst, maatschappelijke thema’s, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn doel/ wat wil ik bij de leerlingen aan het einde van de dag bereikt hebben:

Aan het eind van de dag wil ik de verbeelding van de leerlingen geactiveerd hebben en ze achter te laten met nieuwsgierigheid en vragen waarmee ze zelf verder op onderzoek uit kunnen. Ik wil ze laten zien dat kunst en cultuur over henzelf en de wereld gaan en dat het middelen zijn om jezelf uit te drukken en je tot de wereld te verhouden. En dat het plezierig is om te lezen, luisteren, kijken of iets te creëren. Ook vind ik het belangrijk dat iedere leerling zich door mij gezien voelt. Vanzelfsprekend wil ik dat de leerlingen een gestructureerde dag hebben gehad en in rust en veiligheid hebben kunnen werken aan hun projecten.

Mijn leerdoelen:

• Ontwikkelen van de creativiteit, zelf onderzoeken en maken.
• Ontwikkelen van de expressie, zelf onderzoeken en doen
• Ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden.
• Reflecteren op eigen werk en dat van anderen.
• Het leren presenteren van wat de leerling heeft gemaakt of ervaren.

Voorkeuren:

Groep 1/2: ☆☆☆☆
Groep 3/4/5: ☆☆☆☆☆
Groep 6/7/8: ☆☆☆☆

Ik heb interesse om in het speciaal onderwijs les te geven.

Bekijk hier mijn autonome werk:

www.saskiaebeli.nl

"Prikkelende lessen op het snijvlak van (multi-)media, kinderliteratuur, maatschappij en creativiteit waarin leerlingen leren nadenken over de wereld om hen heen en hun plek in die wereld."

Saskia Ebeli