Uncategorized

Zij-instromers en andere nieuwe docenten door Lukida

Ik hoor net weer van een docent van Lukida dat ze volgend jaar de pabo gaat doen (en daarnaast via ons blijft werken om de huur te kunnen betalen).

Ze is niet de enige vakspecialist die de afgelopen jaren via Lukida een nog grotere liefde voor het basisonderwijs heeft gekregen en daarna de zij-instroom of de pabo is gaan doen. Ook al verliezen we hierdoor misschien over een paar jaar een goede docent, ik ben er toch trots op dat we dit als onbedoeld effect hebben met onze organisatie.

Lukida werkt vóór kunstenaars en docenten, en dat doen we vooral ook mét kunstenaars en docenten. De oprichter is opgeleid tot scenarioschrijver en heeft jarenlang gewerkt als (naschools) docent, maar ook vrijwel alle andere teamleden van de afgelopen jaren hebben een kunstopleiding of de pabo gedaan. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in het team goed weet waar we mee bezig zijn. Wij begrijpen de kunstenaars waar we mee samenwerken, maar weten ook goed wat de meesters en juffen van de scholen belangrijk vinden.

Misschien is dat ook de reden dat onze stagiaires enthousiast over (kunst)onderwijs worden. Eén stagiaire grafisch vormgeven is de opleiding tot kunstdocent begonnen en een stagiair die een administratieve studie deed, is na de afronding daarvan de opleiding tot onderwijsassistent gaan doen. Wat hierbij vast geholpen heeft, is dat ze beiden ook regelmatig meegingen als assistent van onze vakdocenten. Zo zijn ze erachter gekomen hoe leuk en waardevol het onderwijs is!

We hebben nog plek voor één stagiair(e) op ons kantoor in Amsterdam (een deel thuiswerken is ook mogelijk natuurlijk). Mail naar directie@lukida.com als je interesse hebt!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.