De Lukida Academy

van kunstenaar tot (vak)docent

De Lukida Academy ondersteunt, inspireert en leidt op

De beste docenten zijn docenten die willen blijven leren. De Lukida Academy, opgericht in 2021 door Fatih van den Hout, zorgt ervoor dat onze (vak)docenten zich kunnen blijven doorontwikkelen in hun vak. Door intervisie avonden, verdiepingsmodules en de Lukida Opleiding tot creatief invaldocent staan onze (vak)docenten vol vertrouwen en met relevante kennis over het onderwijs voor de klas. Onder begeleiding van professionele coaches biedt de Academy de mogelijkheid gericht te werken aan de didactische en pedagogische vaardigheden waar jij aandacht aan wilt besteden.

school, draw, drawing-1974369.jpg

Intervisie

Als zelfstandige en invaldocent maak je veel beslissingen alleen. Juist daarom is het fijn als er af en toe iemand meekijkt of denkt. Twee keer per maand bieden we onze docenten de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, advies te vragen over specifieke situaties en casussen en feedback te geven en ontvangen van/aan collega-vakdocenten. 

5/5

Testimonial

“Vervelende kinderen bestaan in mijn realiteit niet. Het zijn vaak degenen die positieve ervaringen missen. Via Lukida krijg ik de kans deze ervaringen met ze te delen.”

– M, vakdocent bij Lukida

child, kid, play-865116.jpg

Leren lesgeven vanuit je eigen vak of passie?

De Lukida Opleiding is voor kunstenaars, creatieven en bevlogen ondernemers met een mooi vak of goed idee, die willen leren hoe ze vanuit hun passie en expertise waardevolle dagen binnen het onderwijs kunnen verzorgen. De opleiding bestaat uit 8 lesdagen en 2 stagedagen en start ongeveer 5 keer per jaar. We bespreken wat het voor jou betekent om als creatieve zelfstandige voor de klas te staan en hoe je je optimaal kunt voorbereiden op de wisselende behoeften en leeromgevingen van scholen en groepen leerlingen. Je krijgt de kans om je eigen lesprogramma onder begeleiding van een ervaren coach of docent te oefenen voor de groep of in de klas en aan de hand van nuttige tips en persoonlijke feedback je pedagogische en didactische skills (verder) te ontwikkelen.

"Lukida heeft mij geholpen om mijn eigen passie om te zetten tot een waardevolle dag voor de leerlingen."
L, 34
Deelnemer aan de Lukida Opleiding