Oprichter

In 2014 studeerde ik als scenarioschrijver af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Tijdens en na mijn studie schreef ik (korte) verhalen en korte films (zoals de prijswinnende Blokje Om). Daarnaast werkte ik vooral als projectleider in het jongerenwerk en als naschools docent in Amsterdam (Nieuw) West. Ik heb twee verhalenbundels in eigen beheer uitgegeven (nog steeds te koop op www.jesman.nl) en werk al tientallen jaren aan een fantasyboek voor pubers. Die hoop ik dit jaar af te ronden.

Voordat ik aan de slag ging met Lukida richtte ik een crowdfundplatform met abonnementen op, jaren voordat Amerikaanse partijen zoals Patreon hetzelfde gingen doen. Voor die organisatie bouwde ik mijn netwerk in de kunstwereld verder uit.

In 2016 vertelde Chris Grauw, een basisschooldirecteur in Amsterdam, dat er ooit een organisatie was geweest (De Zoete Inval) die kunstdocenten liet invallen op basisscholen. Hij vond dat ik, met mijn netwerk in de kunstwereld en op basisscholen in Amsterdam, de juiste persoon was om dit idee nieuw leven in te blazen. Na een korte onderzoeksperiode waarin ik er achter kwam dat de Inspectie en het Vervangingsfonds volledig achter dat eerdere project hadden gestaan, en waarbij ik leerde dat 28 leerlingen een hele dag lesgeven toch echt anders was dan 12 leerlingen een uurtje na schooltijd, ben ik begonnen met het opbouwen van deze organisatie.

 

De afgelopen vijf jaar heb ik keihard gewerkt om Lukida op te laten groeien tot een organisatie waar mensen graag mee samenwerken, én waar mensen graag werken. Dat lijkt gelukt te zijn: basisschooldirecteuren vertellen elkaar over onze dienstverlening, docenten raden hun vrienden en hun kinderen aan om via ons te gaan invallen en mijn collega’s werken met veel enthousiasme en passie mee aan het behalen van de doelen.

Mijn levensdoel is: ‘het een beetje mooier maken van de wereld’. Door van Lukida een gezonde en groeiende organisatie te maken, is dat heel goed mogelijk. Daarbij heb ik altijd onze drie hoofddoelen in gedachten: waardevolle lesdagen voor leerlingen, minder stress op scholen en meer inkomsten voor kunstenaars en andere vakdocenten. Lukt dat, en lukt dat steeds beter, dan slaagt mijn missie.

Ik werk vijf dagen in de week. Je kan contact met me opnemen via het onderstaande telefoonnummer of via de mail. Whatsapp is het snelst!

0613922978

directie@lukida.com

Financiën

Neem contact op met Gemma wanneer je vragen hebt over financiële zaken (facturen, betalingen, etc.).

Mail: administratie@lukida.com
Telefoon: 0683521872

Koppelingen

Mijn naam is Nina, ik ben 20 jaar en kom uit Lelystad. Momenteel ben ik aan het afstuderen voor de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie (PMKE), deze opleiding volg ik aan het Windesheim in Zwolle. Deze opleiding heeft veel verschillende raakvlakken en is daarom ook erg breed.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om boeken te lezen, muziek te luisteren, leuke dingen te doen met familie en vrienden, te tekenen/schilderen/borduren en kijk ik ook graag films. Ook werk ik naast mijn studie en mijn stage bij Ballorig. Dit is een indoor kinder-speelparadijs. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat de kinderen en de ouders een leuke dag beleven.

Na mijn opleiding wil ik graag verder studeren in de evenementenbranche en hoop ik dat ik dit kan combineren met mijn ervaring binnen de pedagogiek.

Ik heb ervoor gekozen om bij Lukida stage te lopen omdat ik het een erg unieke organisatie vind, waarin de passie voor het onderwijs, en creativiteit wordt gecombineerd. Zelf ben ik ook erg creatief en hou ik ervan om dingen te regelen en te organiseren. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen op de basisschool de zekerheid hebben op leuke, creatieve en leerzame lessen waardoor zij later een mooie bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Neem contact op met Nina wanneer je vragen hebt over het werken bij een BSO via Lukida. 

Telefoon: 06 83 19 00 00
Email: bso@lukida.com

Werving & Selectie

Neem contact op met Hanneke wanneer je vragen hebt over de Werving en Selectie van Lukida. 

Telefoon: 06 23 87 69 01 
Email: docenten@lukida.com

VOG

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Toggle Inhoud

Scholen

Mijn naam is Mabel Privée en ik ben 24 jaar. Mijn achtergrond ligt in de kunsten en in het onderwijs. Ik heb jaren vanuit mijn eigen onderneming educatieve dans-, zang- en toneelvoorstellingen gemaakt en gespeeld voor jong en oud. Van zingen met dementerende ouderen, tot het spelen in een voorstelling over social media voor jongeren, tot een interactieve kleuterdans voorstelling. Naast het uitvoerend spelen, heb ik ook heel veel workshops gegeven en projecten gedraaid in het het po en vo. Veelal met educatieve thema’s met als insteek vakoverstijgende lessen. Mijn hart ligt echt bij de kunsten en het onderwijs! Ik zie het als mijn missie om kunst en andere expertises binnen te brengen op scholen en leerlingen zo kennis te laten maken met delen in zichzelf en te spiegelen aan de maatschappij. Daarom studeer ik op het moment deeltijd bij Spring Pabo aan de Hogeschool Leiden, gericht op vernieuwingsonderwijs en pedagogisch meesterschap. Graag wil ik nog meer kennis en kunde op doen binnen het onderwijs en aan de hand daarvan kijken wat er nodig is in het onderwijs en wat ik daarin kan beteken.

Ik ben vanuit mijn achtergrond via via bij Lukida binnen gekomen en heb een aantal maanden als Lukida docent op veel verschillende scholen mogen werken. Na een mooi gesprek op kantoor, ben ik ook aan de slag gegaan met andere taken en verantwoordelijkheden binnen Lukida. Nu ben ik onder andere verantwoordelijk voor de socials, de langdurige en specifieke klussen stroomlijnen en het contact onderhouden met scholen en besturen.

Werkdagen zijn maandag 9.00 tot 17.00, woensdag 9.00 tot 17.00, donderdag 9.00 tot 17.00 en vrijdag 13.00 tot 17.00

Niet bereikbaar op dinsdag, vrijdag ochtend, avonden en het weekend

Telefoonnummer is 06 19634445

Emailadres is regulierplus@lukida.com of projecten@lukida.com

Administratie

 

Ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Almere samen met 2 huisgenoten, een kat en een konijn. In mijn vrije tijd spreek ik vooral af met vriendinnen en hou ik ervan om in de sportschool te zijn. Ik studeer Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Ik werk sinds september bij Lukida. Op woensdagen werk ik om de inkomende facturen van de docenten te behandelen. Op vrijdag ben ik de hele dag aan het koppelen om docenten voor na het weekend te voorzien van een klus.

Het nummer van mijn werktelefoon is: 06-19586744. Ik reageer vooral op woensdag tussen 09.00 en 13.00 uur en op vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Af en toe werk ik ook een paar uurtjes op zaterdag, of reageer ik eens tussendoor.

Afstuderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Toggle Inhoud

Afstuderen

Hoi, ik ben Janine en ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerproject bij Lukida. De komende tijd ga ik aan de slag met het opzetten van een (digitale) leeromgeving. Sinds kort is Lukida begonnen met het opleiden van kunstenaars tot vakdocent. Wanneer je nog geen ervaring hebt voor de klas, maar wel als kunstenaar aan de slag zou willen voor de klas, dan bieden wij de handvatten om toch vol zelfvertrouwen en met een volledig lesprogramma voor de klas te verschijnen. Heb je vragen over de opleiding, mail of app ons dan!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Toggle Inhoud

Koppelaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Toggle Inhoud

Voor altijd in onze herinnering

Fatih van den Hout

Op 19 november 2021 is onze collega Fatih van den Hout onverwachts overleden op 32 jarige leeftijd. Het is voor ons een enorme schok, zoals het voor iedereen zal zijn die hem gekend heeft. Vanaf het moment dat hij bij Lukida kwam, werkte hij met uitzonderlijk met uitzonderlijk veel plezier, passie en vakmanschap om alles een stuk beter te maken.

Alles waar hij mee aan de slag ging, verrijkte hij, en alles deed hij met zijn liefde voor mensen en voor het onderwijs, met zijn grote kennis van zaken, en met heel veel humor en passie.

We gaan zijn bulderende lach missen, zijn telefoontjes vanuit de auto waarmee hij met iedereen contact hield, zijn leiding en zijn relativeringsvermogen. Zonder Fatih is de wereld een stuk minder mooi.