Directie: Riemke de Vries
Katholieke basisschool
Schoolbestuur: ASKO
Locatie: Amsterdam West, Staatsliedenbuurt bij begin van het Westerpark.
Adres: Van Beuningenstraat 141, 1051 XM Amsterdam, Link Google Maps
Telefoonnummer: 020 686 4913
Website: https://www.askoscholen.nl/scholen/debron/Paginas/default.aspx

Schooltijden:
Ma/di/do/vrij: 8:30 t/m 15:15 uur
Woensdag: 8:30 t/m 12:15 uur

Visie:
School is de plek waar kinderen, los van hun ouders, de regels van het sociale spel leren kennen. Waar ze spelen, leren, klooien, vrienden maken en weer kwijt raken en daarmee om leren gaan.

Op de Bron werken de leraar (professional), de leerling (eigenaar) en de ouder (partner) samen aan deze ontwikkeling. We bieden onderwijs voor een brede ontwikkeling van kinderen, verdeeld in vijf domeinen:

  1. Persoonsvorming (Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Waar word ik gelukkig van? Wat is mijn mening? Hoe gedraag ik me in een groep?).
  2. Kwalificatievaardigheden (de kernvakken rekenen en taal, lezen).
  3. Positie herkennen (kennis van de samenleving, wereldoriëntatie, geschiedenis, burgerschap).
  4. Jezelf kunnen tonen en presenteren (mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, je mening kunnen geven, een presentatie geven aan een groep).
  5. Talentenonderzoek (beeldende vorming, muziek, techniek, natuur). Het is onze taak om de aangeboren nieuwsgierigheid van kinderen te koesteren en te prikkelen, binnen opbrengstgericht, klassikaal onderwijs. ​​
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.